NEXUS 

Udzungwa Mountain National Park Information Center

2016 SUMMER
LOCATION: UDZUNGWA MOUNTAIN NATIONAL PARK, TANZANIA
INDIVIDUAL PROJECT
PROFESSOR: LARRY GORENFLO

With the development of tourism industry in the Udzungwa Mountain National Park, the existing visitor center cannot accommodate the future development and requirement anymore, so a new landscape design plan is requested to connect the new Visitor information center building with the original visitor center infrastructures and reorganize the functionality of the site. Due to the harsh transportation condition in Tanzania, the biggest challenge for this project is to find easily accessible materials. 

“Teakwood“ stored in the wood Garage, owned by the national park, is the appropriate material I found after research. Based on the material, the main body of this project features a semi-opened tunnel structure that consists of various wood frames. This structure provides connection to different functional areas in the visitor center and creates division for the office area and public area. By changing the size and density of wood frames, this tunnel structure also functions as the guidance to the surrounding views. The goal of this project is using simple but effective elements to reorganize the whole spatial experience in the visiting center.